Sofiamästerskapet 2024

Anmälan är nu öppen för årets Sofiamästerskap, vi erbjuder klasserna nivå 6-8 samt två klasser inom uppvisningsgymnastik. Varmt välkomna!

Tävlingsinformation

  • Datum: 4-5 maj 
  • Plats: Enskedehallen, Stockholm
  • Anmälan stänger: 1 april eller när klasserna är fulla. 

Länkar: 

PM2 skickas ut till anmälda lag senast två veckor innan tävling. 

Om Sofiamästerskapet

Sofiamästerskapet är en tävling i gymnastik, show och glädje. Sofiamästerskapet är sedan många år en tradition inom föreningen. Sedan 2018 har Sofia Gymnastikförening bjudit in externa föreningar att delta, detta för att främja uppvisningsgymnastiken och ge ett alternativ till de traditionella tävlingarna inom truppgymnastiken. 

Nytt för 2024: Föreningen anordnar för första gången en föreningstävling för nivå 6-8! 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta gärna arrangemang@sofiagf.se.

Tidigare Sofiamästerskap

Sofiamästerskapet 2023

Föreningens årliga Sofiamästerskap arrangerades den 13 maj. Denna soliga dag bjöd på tre fullspäckade uppvisningar där samtliga deltagande lagen bjöd på storslagna shower. Vi fick bl.a. se Sommarskuggan, Shrek och Åsnan, spioner och fick även gästspel av Cirkusar, små kycklingar och Lejonkungen!

Ett stort tack till alla var som var på plats under dagen, hoppas vi ses på Sofiamästerskapet 2024! 

Sofiamästerskapet 2022

Äntligen var dagen kommen att hålla vårt efterlängtade Sofiamästerskap! 

Sofiamästerskapet delades i år upp i tre olika uppvisningstävlingar där totalt 33 lag deltog. Under dagen fick vi bland annat se programpunkter med gymnaster utklädda till djur, hårdrockare och astronauter. Även filmer tolkades, så som ”Mamma Mia”, ”Dumma mej” och ”Encanto”.

Vilken dag vi hade med fantastiska programpunkter, härligt publikstöd och nyskapade minnen tillsammans. Ett stort tack till alla gymnaster, ledare, funktionärer och publik!

Sofiamästerskapet 2021

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 präglandes Sofiamästerskpaet 2021 av en digital tävling där de deltagande lagen filmade sina uppvisningsnummer och skickade in. Det var fantastiska bidrag som ni kan se här.

Sofiamästerskapet 2020

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 genomfördes dessvärre inte Sofiamästerskapet 2020.